Inspire biblejournaling inspireert bijbellezers

In het najaar van 2018 organiseerde het Nederlands Bijbelgenootschap een serie workshops Biblejournaling op diverse plaatsen in het land. Vanwege het grote succes staan voor het nieuwe jaar opnieuw drie workshops gepland: in Haarlem, Eindhoven en Middelburg.

Biblejournalen is een creatieve manier van bijbel ‘lezen’ door middel van schrijven, tekenen, schilderen, handletteren en plakken in je bijbel. Door een tekst creatief vorm te geven verwerk je de woorden op een andere manier dan wanneer je de tekst alleen leest.
Veel biblejournalers hebben ontdekt hoe verrijkend het kan zijn om Bijbelteksten te verbeelden.

Inhoud workshop
Tijdens de workshop ga je met de Inspire Bible (of voor wie wil de Schrijfbijbel) aan de slag. We gaan werken met aquarelverf (ook wel watercolor genoemd), aquarelpotlood, kleurpotlood, fineliners en Gelatos. Alle benodigde materialen zijn aanwezig.

Voor wie?
Iedereen die creatief aan de slag wil gaan met de Bijbel. Of je nu voor het eerst of al vaker eens geschilderd of gehandletterd hebt. In de Inspire Bible staan al 400 geïllustreerde bijbelteksten in het Engels. Die kun je inkleuren, maar je kunt zelf ook nieuwe illustraties maken.

Workshopleiders
De workshops in Haarlem en Middelburg worden gegeven voor Els Hartog. De workshop in Eindhoven door Hennie Jochems. Ze hebben beide ruime ervaring in het biblejournalen.

Informatie

  • Middelburg – dinsdag 19 februari (19.30-21.30), Afslag 29 (boekhandel), Nieuwe Burg 29
    Workshopleider: Els Hartog
  • Haarlem – vrijdag 1 maart (19.30-21.30), Nederlands Bijbelgenootschap, Zijlweg 198
    Workshopleider: Els Hartog
  • Eindhoven – Zaterdag 16 maart (14.00 tot 16.00), Maranathakerk Eindhoven, Venstraat 30,
    Workshopleider: Hennie Jochems

Kosten voor de 2-urige workshop (inclusief bijbel): € 55,-. Je kunt kiezen uit de Inspire Bijbel of de nieuwste editie van de Schrijfbijbel (bonded leather). Heb je al een bijbel, dan kun je ook komen en kost de workshop € 40,-. De bijbel nemen we voor je mee naar de workshop.

Meld je nu aan
Meld je nu aan! https://www.bijbelgenootschap.nl/kom-naar-workshop-inspire-bible-journaling/
Tip: neem vrienden of vriendinnen mee. Minimaal aantal deelnemers is 20 personen.